nieuws: Algemeen - Persberichten

Nog meer filmpjes

18 juni 2015 | Jazz te Gast 2015

Bekijk hier nog meer filmpjes van Jazz te Gast 2015:
Lees meer...

 

Fotoalbums Jazz te Gast 2015

08 juni 2015 | Jazz te Gast 2015

Bekijk de fotos van Jazz te Gast 2015. Onder de "lees meer" vindt je de diverse albums wanneer ze beschikbaar zijn.
Lees meer...

 

Nagenieten

07 juni 2015 | Jazz te Gast 2015

Even nagenieten met een sfeerimpressie van Jazz te Gast 2015.

 

Zeer geslaagde editie Jazz te Gast 2015

07 juni 2015 | Jazz te Gast 2015

Wat was het toch een heerlijk muzikaal feestje gisteren in de prachtige tuinen van De Gast! We kijken terug op een bijzonder geslaagde editie van Jazz te Gast. Onze speciale dank gaat uit naar alle vrijwilligers, medewerkers en artiesten. "Wat is er mooier dan muziek in je hart te hebben." (Geert Drion)

 

Hoofdpodium staat!

05 juni 2015 | Jazz te Gast 2015

De tent van het hoofdpodium is vandaag opgebouwd in de prachtige tuin van Arnichem. Wij zijn er klaar voor. Tot morgen!

 

Repetities Jazz te Gast in volle gang

05 juni 2015 | Jazz te Gast 2015

Gisteren en vandaag is er hard gerepeteerd om Jazz te Gast tot een waar muzikaal feestje te maken. Onze bijzondere buitenlandse gasten, Michael League, Karl Seglem en Christoph Stiefel zijn gearriveerd. Wij kunnen bijna niet meer wachten.

 

Interview Michael League Dagblad van het Noorden

05 juni 2015 | Jazz te Gast 2015

Wat een mooi interview met Michael League in het Dagblad van het Noorden vandaag! Op de vraag waarom hij juist voor Zuidhorn heeft gekozen zegt hij: "Ik kreeg de kans om arrangementen te schrijven voor twee zangeressen met strijkers en mag daarnaast ook nog eens spelen met een symfonieorkest. Ik ben zelfs gastsolist. Dat is bijzonder." Morgen te horen bij Jazz te Gast! Kijk in de timetable voor de juiste tijden.

 

Warming-up: OFF-FESTIVAL APPETIZER

04 juni 2015 | Jazz te Gast 2015

Om in de stemming te komen: voorafgaand aan het festival speelt de Groningse Bigband Dutch Spirit een concert bij het winkelcentrum Overtuinen van 12.30 - 13.30 uur.
Lees meer...

 

DJ Sandstorm’s Jazz Mash met Shirma Rouse, Rik Mol en Tim Wes

01 juni 2015 | Jazz te Gast 2015

Tropische temperaturen zaterdag bij Jazz te Gast! Hier alvast een voorproefje. DJ Sandstorm's Jazz Mash met Shirma Rouse, Rik Mol en Tim Wes is te horen om 14.00 uur en 16.10 uur in de tuin van Arnichem.

 

Noordpool Orkest en Kim Hoorweg

28 mei 2015 | Jazz te Gast 2015

Kim Hoorweg was al eerder de special guest van het Noordpool Orkest. Voor Jazz te Gast gaan zij opnieuw de samenwerking aan. Luister hier naar het prachtige 'Twenty Something':

 

interview programmeur Angelique van Os

28 mei 2015 | Jazz te Gast 2015

De programmering van Jazz te Gast 2015 wordt verzorgd door Angelique van Os. Zij is muzikant, reis- en muziekjournalist, bedenkt reisconcepten en programmeert. In het Gezinsblad van Assen gaf zij een interview over haar verschillende werkzaamheden.
Lees meer...

 

Wethouder Henk Bakker opent Jazz te Gast 2015

26 mei 2015 | Jazz te Gast 2015

Om 13.45 uur verzorgt wethouder Henk Bakker de feestelijke opening van Jazz te Gast 2015 waarna het festivalterrein aan De Gast toegankelijk is voor publiek. Hij doet dit samen met scholieren uit Zuidhorn. Zij hebben de afgelopen tijd muziekworkshops gevolgd in het kader van Jazz te Gast. De straat is speciaal voor het festival autovrij gemaakt tussen de Hanckemalaan en de Frankrijkerlaan.

 

We staan in de Jazz-flits!

07 mei 2015 | Jazz te Gast 2015

Jazzflits is een digitaal jazzperiodiek voor liefhebbers van bigband/swing, bebop, cool, hard bop, latin-jazz, soul-jazz, vocale jazz en hedendaagse jazz. Voor jazzliefhebbers die snel en kort geïnformeerd willen worden over de laatste ontwikkelingen op jazzgebied. En Jazz te Gast staat er in.
Lees meer...

 

Morris Kliphuis (o.a. Kyteman Orchestra) gastsolist bij Noordpool Orkest

07 mei 2015 | Jazz te Gast 2015

Hoornist Morris Kliphuis is één van de gastsolisten bij het concert van het Noorpool Orkest tijdens Jazz te Gast. Hij was intensief betrokken bij het succesvolle Kyteman Orchestra en hij maakt op dit moment deel uit van het geliefde trio Kapok. U kunt uw kaarten voor het unieke concert van het Noordpool Orkest kopen via deze website of 't Kappertje.
Lees meer...

 

Kaartverkoop Noordpool Orkest gestart

27 april 2015 | Jazz te Gast 2015

We zijn begonnen! De kaartverkoop voor het afsluitende concert van het Noordpool Orkest & guest is 27 april 2015 gestart. Met gastoptredens van Michael League (Snarky Puppy), Shirma Rouse, Kim Hoorweg, Karl Seglem en Christoph Stiefel. De kaarten zijn verkrijgbaar bij 't Kappertje of via de website.

 

Noordpool Orkest spetterende afsluiting Jazz te Gast 2015

19 april 2015 | Jazz te Gast 2015

Het 42-koppige Noordpool Orkest verzorgt op zaterdag 6 juni de spetterende afsluiting van Jazz te Gast 2015, aanvang 20.00 uur. In de prachtige tuin van Arnichem aan de Zuidhornse Gast geeft het orkest een uniek concert waaraan diverse gastsolisten meedoen, zoals zangeressen Shirma Rouse en Kim Hoorweg, saxofonist Karl Seglem, pianist Christoph Stiefel en bassist (Artist in Residence), Michael League (Snarky Puppy).

Kaarten à € 17,50 zijn vanaf 27 april te koop bij delicatessenwinkel ’t Kappertje (Hoofdstraat 29b, Zuidhorn) en via de website.


Lees meer...

 

Prachtige recensie album Snarky Puppy in de Volkskrant

19 april 2015 | Jazz te Gast 2015

Afgelopen week kreeg het nieuwe album 'Silva' van Snarky Puppy een viersterren-recensie in de Volkskrant. "Het resultaat is een doorlopende suite van een klein uur, waarin alles uit de kast wordt getrokken zonder dat het al te bombastisch klinkt", aldus recensent Gijsbert Kramer.

 

Jazz te Gast 2015

22 februari 2015 | Jazz te Gast 2015

Na de succesvolle editie van Kunst te Gast in 2013 met Kinetische Kunst staat de karaktervolle hoofdstraat De Gast in Zuidhorn op 6 juni in het teken van muziek. Jazz te Gast brengt spraakmakende (inter)nationale en regionale musici bijeen die in een bijzondere setting en bezetting samenspelen.

Zo heeft het festival een eigen ‘Artist in residence’. Dit is Michael League, bandleider van de zeer succesvolle Amerikaanse groep Snarky Puppy. Speciaal voor Jazz te Gast gaat League muziek schrijven voor een strijkersensemble. Dit wordt alleen op Kunst te Gast uitgevoerd en vormt daarom een uniek concert. Aan dit optreden werkt onder andere de geliefde zangeres en alleskunner Shirma Rouse mee. Ook zal Michael League een workshop/masterclass geven. Shirma Rouse treedt verder op in de eigenzinnige en hippe samenstelling van trompettist Rik Mol, dj Sandstorm en saxofonist Tim Wes.

Op internationaal vlak is er een intiem concert van de Noorse saxofonist en koehoornspeler Karl Seglem en de Zwitserse pianist Christoph Stiefel. Begin dit jaar bracht het tweetal de cd 'Waves' uit bij het Nederlandse label Challenge Records. Seglem is een grootheid in Scandinavië waar hij al jaren aan de top speelt en ruim twintig jaar zijn eigen label runt. Ook Stiefel tourt veel in Zwiterland en Europa.

De concerten vinden plaats in diverse tuinen aan de Gast en er is één hoofdpodium in de landgoed- achtige tuin van residentie ‘Arnichem’. Ook op straat is er muziek en zijn er presentaties van workshops van scholen. Zo is de gastvrije straat in Zuidhorn voor één dag het domein van verrassende jazzmuziek.

Nog een keer terugkijken naar Kunst te Gast 2013? Bezoek dan het Archief Kunst te Gast 2013