programma Jazz te Gast

Michael League

De ‘Artist in residence’ van Jazz te Gast 2015 is Michael League, bassist, componist, arrangeur, producer en bandleider van de Amerikaanse superjazzfunkband Snarky Puppy. Speciaal voor Jazz te Gast schrijft hij een concert voor strijkers en zangeres Shirma Rouse. Hij geeft een workshop en werkt met scholieren uit Zuidhorn en is ’s avonds gastsolist bij het Noordpool Orkest.


Lees meer...

 

Shirma Rouse

"Shirma Rouse is een zangeres van internationale allure. Een hoogtepunt in de soulmuziek van het afgelopen jaar, met een geluid ergens tussen Mary J.Blige en Anita Baker in." (de Volkskrant)

Voor Jazz te Gast componeert Michael League speciaal voor Shirma Rouse en strijkers een concert. Verder gaat Shirma de samenwerking aan met DJ Sandstorm, Tim Wes en Rik Mol. Ook is zij gastsoliste bij het concert van het Noordpool Orkest.


Lees meer...

 

Noordpool Orkest

Het 42-koppige Noordpool Orkest verzorgt de spetterende afsluiting van Jazz te Gast 2015. Het orkest geeft een uniek concert waaraan diverse gastsolisten meedoen, zoals zangeressen Shirma Rouse en Kim Hoorweg, saxofonist Karl Seglem, pianist Christoph Stiefel en bassist (Artist in Residence), Michael League (Snarky Puppy).


Lees meer...

 

Karl Seglem

De Noorse tenorsaxofonist en geithoornspeler Karl Seglem is in eigen land een grootheid.


Lees meer...

 

Christoph Stiefel

De Zwitserse pianist Christoph Stiefel is actief als componist, pianist, toetsenist, arrangeur en producer.


Lees meer...

 

DJ Sandstorm’s Jazz Mash: Shirma Rouse, Tim Wes & Rik Mol

DJ Sandstorm, alias Sander Verhaar, is allround dj, remixer en muziekproducer. Voor Jazz te Gast gaat hij een eigenzinnige samenwerking aan met zangeres Shirma Rouse, trompettist Rik Mol en saxofonist Tim Wes.


Lees meer...

 

Rik Mol

Trompettist Rik Mol behoort tot de top van de Nederlandse jazz. Hij kreeg onder andere les van Wynton Marsalis en Randy Brecker.


Lees meer...

 

Tim Wes

Tim Wes (1993) is een talentvolle jazzsaxofonist uit Spijkenisse.


Lees meer...

 

Kim Hoorweg

Kim Hoorweg (1992) timmert al sinds haar veertiende aan haar de weg en wordt door de Nederlandse pers gezien als groot jazz-zangtalent.


Lees meer...

 

Morris Kliphuis

Morris Kliphuis (1986) is één van de weinige jazzhoornisten ter wereld. Tijdens Jazz te Gast zal hij als gastsolist te zien zijn bij het Noordpool Orkest.


Lees meer...

 

Sebastian Demydczuk Trio

Sebastian Demydczuk vormt voor Jazz te Gast een gelegenheidstrio met sousafoonspeler Arno Bakker (o.a. De Jongens Driest, Maison Du Malheur, Chef’Special, Orgel Vreten) en gitarist Jorrit Westerhof (o.a. Michael Moore’s Bigtet en Eric Vloeimans’ Gatecrash tour).


Lees meer...

 

Alina Engibaryan

De van oorsprong Russische Alina Engibaryan is een nieuwe vocaliste binnen een moderne improvisatie traditie. Ze heeft met haar vocale passie een techniek ontwikkeld die haar in staat stelt om emoties direct te communiceren naar het publiek en haar collega-muzikanten.

 

AVA trio

AVA is een geheel nieuw trio met Seyed Pouriya Jaberi (Iran) op percussie, Giuseppe Doronzo (Italy) op bariton saxofoon en Esat Ekincioglu (Turkey) op contrabas.


Lees meer...

 

Nostalgium

Onder leiding van Derrianne Dyett op steelpan gaat de band Nostalgium over allerlei muzikale grenzen heen.


Lees meer...

 

Talentstage

Op de talentstage van Jazz te Gast zal divers talent uit Westerkwartier optreden met o.a. Susan Koek, Dirk Jan Apoll, Floris Venema en Laura Drion. Al deze jonge getalenteerde musici nemen hun eigen band mee zodat er een grote variëteit aan jazzy en funky stijlen is te horen. De presentatie is in handen van Susan Koek. De talentstage sluit af met een jamsessie.

 

The Serenade Sisters

Evelien Storm, Josien van Beek en Martijje Lubbers vormen het splinternieuwe The Serenade Sisters.


Lees meer...

 

Dr. Brass

Dr. Brass is een frisse, jonge en eigentijdse nieuwkomer op het gebied van brass bands!


Lees meer...

 

DJ. Swoolish

DJ-act Swoolish is een echte eyecatcher!


Lees meer...

 

OFF-FESTIVAL APPETIZER

Om in de stemming te komen: voorafgaand aan het festival speelt de Groningse Bigband Dutch Spirit een concert bij het winkelcentrum Overtuinen.


Lees meer...